Празничната трапеза за бременните жени е малко по-различна от традиционната такава. Менюто ти трябва да се състои от хранителни и полезни храни. Следователно пикантните салати и печеното пиле на фурна не са подходящи за теб.

Но не забравяй, че има много алтернативи да направиш празничната си трапеза незабравима. Прояви въображение и празничната маса за теб ще надмине всичките ти очаквания. Когато въплътяваш най-интересните си идеи, имай предвид някои правила.

  1. Нека ястията да са приготвени на пара, печени във фолио или прост варени, задушени. Те са по-полезни за теб и бебето ти. Освен това ще вложиш много по-малко време и сили, за да ги приготвиш. Трябва само да избереш правилно продуктите, да проследиш колко време се приготвят и да ги сервираш красиво на масата.
  2. Не забравяй, че преяждането след 6 часа вечерта е недопустимо дори и в празнични дни. Затова яж по малко. Не опитвай храни, които не са препоръчителни за бременни жени. Например синьото сирене или сушито не са подходящи продукти за теб.
  3. От алкохолните напитки можеш да си позволиш само глътка червено вино. А шампанско изобщо не трябва да пиеш.

За да бъде празничната маса за теб красива и необикновена, експериментирай повече. Опитай да комбинираш екзотични плодове със зеленолистни зеленчуци или промени обичайната рецепта за салатите, като заместиш едни продукти с други. Не забравяй за деликатесите. Най-важното е да не се притесняваш да проявиш въображение и празникът за теб ще е на висота.