Menu
Your Cart

До 1 година RSS Feed

Първата година от живота на всяко дете е началото на бъдещото му развитие, на което трябва да се обърне специално внимание. От правилните и своевременни действия на родителите ще зависи колко всестранно развито ще е детето. При това хармоничното развитие на малкото човече предполага работа над умствените и физическите му способности. Не трябва вниманието да се  аакцентира само върху една определена страна от развитието на неговата личност.

Как да не пропуснеш нещо в толкова ранна възраст, когато ти се струва, че детенцето е прекалено малко, за да има каквито и да било умения? Разделът „Развитие на детето до 1 година“ ще ти помогне да избереш посоката и да решиш много проблеми, свързани с този въпрос:

  • Гимнастика за бебета;
  • Основи на плуването;
  • Изграждане на речеви умения;
  • Норми и отклонения в развитието на детето до една година;
  • За изграждането на личността.

Със статиите от този раздел ще следиш лесно здравето на детето си, ще сравняваш основните показатели за развитие със средните по месеци. Информацията, изложена тук, ще ти помогне да разбереш, че всяко отклонение от показателите не е диагноза и не е патология в този период от живота на детето, а само насочване към правилната посока, в която трябва да работиш.

08 апр Развитие на бебе на 12 месеца
0 1005
Показатели за развитиеПрез 12-тия месец детето наддава с 350 грама и пораства с 1 сантиметър. Обиколката на гръдния му кош би трябвало да е с 2 пъти повече от обиколката на главата му.Сега детето запо..
08 апр Развитие на бебе на 11 месеца
0 1197
Показатели за развитиеДетето се е научило вече много добре да се ориентира в пространството – да сяда, да става, да се навежда. То може да стои изправено без опора и започва да ходи.Сега координацията..
07 апр Развитие на бебе на 10 месеца
i.atanasova 0 757
Показатели за развитиеПрез този месец бебето наддава около 500 грама и пораства с някъде около 2 сантиметра. С всеки ден става все по-интересно да си общуваш с детето.То вече не само отваря и затваря ..
02 апр Развитие на бебе на 9 месеца
i.atanasova 0 693
РазвитиеБебето ти вече стои само, без опора, макар да запазва равновесие само за няколко секунди, но и това си е добро постижение. Освен това бебето може да ходи, ако се държи за стените на креватчето..
02 апр Развитие на бебе на 8 месеца
i.atanasova 0 1095
Развитието на дете на 8 месеца протича много бързо. Бебето ти вече може да се изправя само, като се държи за стените на креватчето си, освен това може лесно да седне или да легне. Когато го държиш за ..
02 апр Развитие на бебе на 7 месеца
i.atanasova 0 1036
През 7-мия си месец бебето не расте толкова много – ще порасне някъде с два сантиметра и ще наддаде около 600 грама. Бебето вече не само пълзи уверено, но и застава на четири крака, и може да стои сед..
02 апр Развитие на бебе на 6 месеца
i.atanasova 0 750
Показатели за развитиеБебето вече се обръща от гръб по корем, но и обратното, опитва се да пълзи. Може бебето ти все още да не се е научило да стои седнало само, но вече седи много по-стабилно. Но не ..
02 апр Развитие на бебе на 5 месеца
i.atanasova 0 1670
Теглото на бебето на тази възраст трябва да е около 7 килограма. Ежедневното качване на тегло е характерно за тази възраст и е около 20 грама на ден. Към растежа си бебето трябва да прибави около 2 са..
02 апр Развитие на бебе на 4 месеца
i.atanasova 0 2059
Теглото на бебето на 4 месеца достига до 6 килограма, но не се тревожи, ако е малко по-малко. Всяко дете е различно и съответно нормалното тегло при всяко е индивидуално.Бебето може да се обръща с лек..
02 апр Развитие на бебе на 3 месеца
i.atanasova 0 909
Да разгледаме основните показатели на развитие. През третия месец бебето вече може да съсредоточава погледа си върху лицето на човек, който му говори, или върху играчка. Когато се приближаваш до бебеш..
02 апр Развитие на бебе на 2 месеца
i.atanasova 0 847
Показатели за развитиеБебе на два месеца вече може да съсредоточава погледа си достатъчно дълго върху неподвижни предмети и върху лицата на хората. Освен това може дълго време да следи движещи се игра..
10 фев Развитие на бебе на 1 месец
i.atanasova 0 870
На тази възраст при бебето се сформират следните рефлекси: плантарен, рефлекс за хващане, сукателен. Можеш да ги провериш лесно, за тази цел трябва да минеш с пръст или перце по стъпалото му, бебето с..
Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)