Menu
Your Cart

3-5 години RSS Feed

Всеки период от живота на детето е много важен, защото той никога повече няма да се повтори. Ако не вложиш време и усилия в детското развитие, после никога няма да имаш втори шанс за това. В това отношение е много важна възрастта от 3-тата до 5-тата година, когато детето трябва да се подготви за училище качествено и правилно. Ако разчиташ само на детската градина да бъдат решени тези въпроси, може и не се постигнат резултатите, които искаш.

Ролята на родителите в този процес е много важна и не може да бъде заменена от въздействието дори и на професионалните възпитатели и педагози в детската градина. Заниманията вкъщи, развиващите играчки и подвижните игри, семейните пътувания – ето кое ще помогне да се оформи една малка личност на този етап. В раздела на сайта ни „Развитие на детето от 3 до 5 години“ се повдигат много въпроси, актуални за този период:

  • Кога да започнеш да подготвяш детето за училище;
  • Физическото развитие на детето на този етап;
  • Проблеми, свързани с посещението на детска градина;
  • Развиващи игри за тази възраст;
  • Развитие на комуникативните възможности на детето.

За да подготвиш детето си максимално за новото изпитание в неговия живот, трябва да се запознаеш с основните аспекти на възпитанието и развитието на детето през този етап.

31 март Как да развиеш фината моторика при деца 3-5 години – най-ефективните методи
i.atanasova 0 1141
Фината моторика е комплекс от координирани действия, насочени към точното изпълнение на фини движения с пръстите и китките на ръцете и краката. В това участват нервната, мускулната, костната и дори зр..
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)