Menu
Your Cart

Болести и лечение RSS Feed

За всяка майка е много важно детето ѝ да е здраво и да не боледува. Но точно в детска възраст организмът може да се зарази с всякакви инфекции, различни органи могат да спрат да функционират правилно, системите да нарушат работата си. В моментите, в които детето започва да боледува, майката се чувства безпомощна и е готова да направи всичко възможно и невъзможно, за да оздравее то бързо.

За да не се поддаваш на паниката и да постъпиш правилно в такъв момент, трябва да имаш начални, макар и повърхностни знания за детските болести. Точно на тях е посветен разделът „Болести и лечение“ в нашия сайт, в който можеш да намериш информация за всяка детска болест и да разбереш:

  • Какви са причините за нея;
  • Какви са първите симптоми и признаци;
  • Как протича;
  • Как се диагностицира;
  • Начините за лечение с медикаменти и с народни средства, методи от нетрадиционната медицина;
  • Какви последици и усложнения може да причини.

Намерената навреме информация често спасява от неразумни и необмислени решения, помага да се избегнат фатални грешки, които могат да повлекат след себе си опасни последици. Ако детето ти се е разболяло – погледни в този раздел, намери предполагаемата болест и сравни симптомите на детето. Статиите ще ти помогнат да направиш правилен извод и да потърсиш лекарска помощ навреме.

12 окт Как се лекуват глисти при децата – лекарства и профилактика
i.atanasova 0 20842
Много често родителите се сблъскват с една неприятна и дори опасна ситуация, когато децата се заразяват с глисти, които доставят дискомфорт на цялото домочадие. Детето започва да мрънка, останалите чл..
12 окт Авитаминоза при децата – симптоми и профилактика
i.atanasova 0 816
Липсата на необходимото количество плодове и зеленчуци през зимата се отразява дори на здравето на възрастните, а какво да говорим за децата? Едва ли ще е изненада, че признаците на авитаминоза есенно..
12 окт 15 признака за аутизъм при децата
i.atanasova 0 652
В последно време все по-често се открива аутизъм при децата. За съжаление, това заболяване не може да се диагностицира чрез някакви изследвания или клинични прегледи, затова диагнозата често е грешна...
26 март Вроден дакриоцистит – причини и лечение
i.atanasova 0 703
Първо, малко статистика. Оказва се, че от 100 новородени средно на 7 им е нужда помощ от окулист. Причина за това са… сълзите, по-точно вроденият дакриоцистит. Учудваш ли се?Няма нищо чудно. Новороден..
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)