Menu
Your Cart

Взаимоотношения RSS Feed

Детето расте винаги в семейство (независимо дали е пълно, или не то), попивайки като гъба онези стереотипи на взаимоотношенията между родителите, на които става свидетел то. Ако съпрузите се отнасят един към друг най-малкото уважително и със загриженост, това ще се превърне в норма за детето за в бъдеще. Ако се карат и има конфликти между тях, това може да травмира сериозно детето и да изкриви разбиранията му за взаимоотношенията в едно семейство.

Животът е доста труден и непредсказуем, може да се появят всякакви ситуации – някои се развеждат и се съдят, други цял живот търпят брачните окови, за трети бракът е щастие. Каквато и да е съдбата на възрастните, те винаги трябва да мислят за детето си и преди всичко за неговите интереси, а не за своите собствени. Всички тези сложни от гледна точка на психологията въпроси са изложени подробно в този раздел на сайта Смехоран:

  • За проблемите в семейството след раждането на детето;
  • Как се разрешават конфликти, без да се травмира детето;
  • За развода – как да се избегне нанасянето на психическа травма на всички членове на семейството.

Дори и в непълно семейство детето може да расте щастливо, ако усеща любовта и загрижеността на тези, които са до него. И често децата стават озлобени и гневни, ако родителите им живеят в постоянен конфликт и забравят за тях.

22 яну Как да кажеш на шефа си, че си бременна?
i.atanasova 0 1772
На някои хора този въпрос може да им се стори малко странен, но всъщност има жени, които изпитват вина пред екипа и работодателя си, че скоро ще излязат в отпуск по майчинство. Мислят си: „Имахме план..
21 яну Криза във взаимоотношенията след раждането
i.atanasova 0 1445
При повечето млади семейства след раждането на бебето се появяват проблеми във взаимоотношенията, което се нарича още криза във взаимоотношенията след раждането. Нека се опитаме да разберем защо се сл..
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)