Menu
Your Cart

ДЕТСКО ЗДРАВЕ RSS Feed

Болести и лечение

Ваксини

Дневен режим

За детския имунитет

За родителите няма нищо по важно от здравето на техните деца. Но много хора мислят само за болестите, които трябва да се лекуват своевременно, а всъщност здравето на детето е многостранно и включва различни аспекти от живота му. Разделът „Детско здраве“ ще ти разкаже всичко по този въпрос и ще ти каже какво трябва да правиш ти като родител, за да съхраниш и укрепиш здравето на детето си:

  • Как да организираш дневния режим на детето си (за свободното време, за здравия и пълноценен сън, за почивката, за времето за хранене и разходки);
  • Какви ваксини го очакват през първите години от неговия живот (предназначението и нежеланите реакции на организма, които могат да се появят);
  • Как да предпазиш детето си от различни болести;
  • Начини за укрепване на детския имунитет (витамини, уроци за правилно каляване на детето);
  • Основи на правилното хранене на детето в различните възрасти (съставяне на ежедневно меню, разрешени и забранени храни за деца).

Само ако организацията ти е комплексна, можеш да създадеш благоприятни условия за укрепването на детското здраве. Ако изпуснеш нещо, в бъдеще ще е почти невъзможно да попълниш пропуските. Трябва да се действа своевременно и разумно.


12 окт 5 мита за глистите при децата
i.atanasova 0 614
Вече разгледахме симптомите на глисти при децата, видовете и някои методи за борба с тях (ТУК!). Всъщност, когато подготвяхме материалите за тези статии и просто като четяхме тематичните блогове, неве..
12 окт 4 причини за дефицит на тегло при детето
i.atanasova 0 569
Проблемът с дефицита на тегло при децата се среща много често и кара майките да се изнервят до известна степен. Първият повод за притеснение е таблицата за растеж и тегло за деца до 1 годинка, по коят..
28 апр Съдържание на витамини в хранителните продукти
i.atanasova 0 930
Витамините са жизнено необходими съединения, които са важни за нормалния растеж и развитие на детето. Човешкият организъм не може да ги произвежда сам, затова трябва да ги получава от храната.Но в кра..
19 март Защо бебето не качва килограми и какво да правиш?
i.atanasova 0 4255
Майките винаги много се притесняват, ако бебето им не качва килограми и в сравнение с другите деца на същата възраст изглежда по-дребно и слабичко. Въпреки че този параметър е обусловен от индивидуалн..
17 март Ролята на щитовидната жлеза, тимуса и хипофизата
i.atanasova 0 704
През първата година от живота на детето централната нервна система се развива с много бързи темпове – към 7-мия му месец детето увеличава размерите си двойно. В бъдеще няма да има чак такива скокове. ..
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)