Menu
Your Cart

Бременност по седмици RSS Feed

Бременността е един вълнуващ, удивителен период в живота на всяка жена. За 40 седмици от една малка клетка се оформя жизнеспособен организъм. Човек не се развива никога толкова бързо, колкото в периода на вътреутробното си пребиваване. С всяка нова седмица външният вид на плода се променя, оформят се нови органи, появяват се уникални способности.

Едновременно с това стремглаво се променя външният вид и самочувствието на бъдещата майка. През бременността тя трябва да направи много неща – да мине през различни прегледи, да си направи много изследвания, да подобри хранителния си режим, на промени навиците си и дневния си режим, да обнови гардероба си.

За да се подготвиш предварително за тези сериозни промени в живота си, за да си в крак с изненадите, които те очакват, се запознай с раздела „Бременност по седмици“. Тук се разглеждат подробно въпросите за това какво се случва в живота на жената от първата до последната – 42-ра седмица от бременността:

  • Развитието на детето – външността, оформянето на вътрешните органи, общите показатели;
  • Състоянието на бъдещата майка;
  • План за действие за съответната седмица – какво трябва да успееш да свършиш;
  • Какво да очакваш от посещението си при лекаря.

Подробната информация, която ще откриеш в този раздел, ще ти помогне да се чувстваш много по-спокойна, тъй като ще знаеш как се чувства бебето, какво се случва с организма ти в един или друг етап и какво трябва да правиш ти, за да протече бременността ти успешно.

14 юли Четиридесет и втора седмица от бременността
i.atanasova 0 919
Ако си намерила тази статия, сигурно си от онези 10% жени, за които е настъпила 42-рата седмица от бременността и които нямат търпение бебето им вече да се появи на бял свят.Развитие на бебето през 42..
14 юли Четиридесет и първа седмица от бременността
i.atanasova 0 786
Знаеш ли, че много малко жени достигат до тази седмица бременност? Но няма защо да се притесняваш – може просто да е допусната грешка при изчисляването на термина ти.Развитие на бебето през 41 седмица..
13 юли Четиридесета седмица от бременността
i.atanasova 0 696
И ето че настъпи дългоочакваната финална права, към която се стремеше цели 9 месеца. Но ако бебето не бърза да излиза, ще трябва да потърпиш още малко и да се подготвиш за едно пълноценно раждане.Разв..
13 юли Тридесет и девета седмица от бременността
i.atanasova 0 748
39-тата седмица от бременността много често завършва с раждане, така че не на всяка бременна жена и предстои да разбере какво е да си в 40-та седмица.Развитие на бебето през 39-та седмицаВъпреки че ти..
12 юли Тридесет и осма седмица от бременността
i.atanasova 0 673
Багажът е събран, морално вече си се подготвила за неизбежното, така че от ден на ден чакаш търпеливо от бебенцето сигнала, който ще ти подаде, когато ще е готово да напусне топлия си и уютен дом – ут..
12 юли Тридесет и седма седмица от бременността
i.atanasova 0 692
37-ма седмица от бременността е нов етап в живота на детето и неговата майка. Сега не трябва да се притесняваш, че може да родиш преждевременно, тъй като бебето, родено след 37-ма седмица, се смята за..
09 юли Тридесет и шеста седмица от бременността
i.atanasova 0 721
Тридесет и шестата седмица от бременността ознаменува края на етапа, в който роденото сега бебе се смята за преждевременно родено – то ще се роди пълноценен човек, тъй като формирането на системите в ..
09 юли Тридесет и пета седмица от бременността
i.atanasova 0 688
Тази седмица от бременността ще те направи по-тежка с поне още два килограма – това са промените, които те чакат сега, на този етап от нелекото ти, но приятно положение.Развитие на бебето през 35-та с..
08 юли Тридесет и четвърта седмица от бременността
i.atanasova 0 634
Поредната – тридесет и четвърта седмица бременност – е продължение на интензивната подготовка на бебето и жената за предстоящото раждане.Развитие на бебето през 34-та седмицаБебето на практика е готов..
06 юли Тридесет и трета седмица от бременността
i.atanasova 0 720
Настъпилата тридесет и трета седмица бременност може да се запомни от някои жени с това, че бебето се е обърнало в утробата им и е застанало в правилно предлежание, а от други (особено тези, които са ..
05 юли Тридесет и втора седмица от бременността
i.atanasova 0 742
През 32-ра седмица от бременността всичко ще те подсеща за скорошното раждане – и поведението на бебето в утробата ти, и подготвителните контракции, и последният планов преглед при лекаря.Развитие на ..
01 юли Тридесет и първа седмица от бременността
i.atanasova 0 784
Тридесет и първата седмица от бременността едва ли ще донесе нещо ново на теб и на бебето – всичко си е наред, по план. Бебето качва тегло, расте усилено, ти се въоръжаваш с търпение, стоически носиш ..
Показани 1 от 12 | 42 (4 Страници)