Menu
Your Cart

Здраве за бъдещата майка RSS Feed

Бременността е сериозен стрес за женския организъм, тогава се преустройват буквално всички системи и органи, хормоналният фон се променя, хроничните болести изведнъж започват да се проявяват по съвсем различен начин, всяка инфекция е едва ли не смъртоносна опасност. Защото от всичко това често зависи здравето, състоянието, развитието на бебето, което носиш в утробата си.

Затова в раздела „Здраве за бъдещата майка“ можеш да намериш съвети за това как да се предпазваш от болестите през този важен период от твоя живот:

  • Разрешени и противопоказни методи за лечение на различните болести;
  • Вредят ли средствата от народната медицина на бебето;
  • Кои лекарства не бива да се приемат по време на бременност;
  • Симптоми, причини, диагностика, профилактика и лечение на най-различни болести;
  • Методи за укрепване на имунитета по време на бременност;
  • Какви последствия за бебето може да има от едно или друго заболяване на жената в периода на бременността.

За да не изпадаш  в паника без причина, трябва да надничаш по-често в този раздел на сайта, да намираш информацията, която те интересува, и да се успокояваш, че всичко е наред, или да предприемеш необходимите мерки, за да оздравееш по-бързо.

07 юли Упражнения при седалищно предлежание
i.atanasova 0 69
Седалищното предлежание на плода може да се промени в главично с помощта на специални упражнения. Тези упражнения можеш да правиш от 32-седмица от бременността си, но само след като го съгласуваш с ле..
24 юни Спорт по време на бременност – бъди винаги във форма!
i.atanasova 0 74
Някои бъдещи майки си задават въпроса дали могат да спортуват, докато са бременни. Отговорът може да е само един – трябва! Точно сега сърдечно-съдовата и дихателната ти системи изискват повишено внима..
11 юни Профилактика на стрии през бременността
i.atanasova 0 75
В предходни статии разгледахме ефективните начини за избягване на стрии по време на бременност, а сега ще обсъдим няколко метода за профилактиката им. Може би ще намериш и сега нещо подходящо точно за..
03 юни Правилно дишане при бременност
i.atanasova 0 97
Забелязала ли си колко различни могат да бъдат мирогледите на различите хора относно бременността? При едни веднага се появява мисълта за токсикоза и отоци по време на бременност, при други – чувствот..
02 юни Аква аеробика за бременни
i.atanasova 0 96
Първото запознанство на бъдещите майки с тренировките в басейн често започват с въпроса „Може ли бременните да тренират аква аеробика?“. Смятаме, че няма нужда да повтаряме колко полезно е това за теб..
21 май Гимнастика за бременни – комплекс от упражнения при бременност
i.atanasova 0 134
Някои бременни жени погрешно си мислят, че в тяхното положение са противопоказни физическите упражнения. Всъщност, ако заниманията със спорт са умерени и се провеждат правилно, те поддържат фигурата и..
19 май Най-важните минерали по време на бременност
i.atanasova 0 116
Вече разгледахме „Какви витамини трябва да приемаш по време на бременност?“. Сега ще продължим да развиваме тази тема и ще разгледаме най-важните минерали за бременни жени.ЦинкЛошо храносмилане, умора..
18 май Какви витамини трябва да приемаш по време на бременност?
i.atanasova 0 114
Сега, която чакаш дете, въпросът какви витамини трябва да приемаш по време на бременността става много актуален. В тази статия ще разгледаме най-важните и полезни от тях, необходими за нормалния расте..
27 апр Как да лекуваш запек по време на бременност?
i.atanasova 0 140
Преди да започнеш да се лекуваш, ти препоръчваме да разбереш какви са причините за запек по време на бременността. Точно тази информация ще ти помогне да разбереш как да се избавиш от този проблем и к..
20 апр Как да се справиш безопасно с отоците през бременността?
i.atanasova 0 158
Както е казал някакъв велик човек, всяка бременна жена е съавтор на Господа Бод. Създаването на човека е вдъхновяваща, но тежка задача, която изисква мобилизиране на всички сили на женския организъм, ..
09 апр Как да избегнеш стриите и да запазиш формата на гърдите си след раждането?
i.atanasova 0 186
През бременността гърдите ти започват да се променят. Благодарение на действието на хормоните те се уголемяват, променят формата си, ареалът на зърната ти става по-тъмен. За 9 месеца бременност и за п..
04 фев Промените в гърдите през бременността
i.atanasova 0 232
Всички знаем колко ценна и полезна е майчината кърма, но съвсем не всички майки знаят какви промени се случват с гърдите им по време на тяхната бременност. А да знаеш за физиологичните процеси, които ..
Показани 1 от 12 | 13 (2 Страници)