Menu
Your Cart

Здраве за бъдещата майка RSS Feed

Бременността е сериозен стрес за женския организъм, тогава се преустройват буквално всички системи и органи, хормоналният фон се променя, хроничните болести изведнъж започват да се проявяват по съвсем различен начин, всяка инфекция е едва ли не смъртоносна опасност. Защото от всичко това често зависи здравето, състоянието, развитието на бебето, което носиш в утробата си.

Затова в раздела „Здраве за бъдещата майка“ можеш да намериш съвети за това как да се предпазваш от болестите през този важен период от твоя живот:

  • Разрешени и противопоказни методи за лечение на различните болести;
  • Вредят ли средствата от народната медицина на бебето;
  • Кои лекарства не бива да се приемат по време на бременност;
  • Симптоми, причини, диагностика, профилактика и лечение на най-различни болести;
  • Методи за укрепване на имунитета по време на бременност;
  • Какви последствия за бебето може да има от едно или друго заболяване на жената в периода на бременността.

За да не изпадаш  в паника без причина, трябва да надничаш по-често в този раздел на сайта, да намираш информацията, която те интересува, и да се успокояваш, че всичко е наред, или да предприемеш необходимите мерки, за да оздравееш по-бързо.

17 яну С какво е опасна предлежащата плацента?
i.atanasova 0 1074
В други статии вече разгледахме какво представлява плацентата, какви функции изпълнява тя в организма на бъдещата майка и говорихме за проблемите, които могат да се случат с нея, в частност с какво е ..
18 окт 5 начина да избегнеш стриите през бременността
i.atanasova 0 587
Много по-лесно е да избегнеш стриите през бременността, отколкото да търсиш след това всевъзможни начини да се справиш с тях. Дори и лазерните процедури и разтриването с водорасли не могат да ги према..
12 окт Алергия през бременността – причини, колко е опасно, лечение
i.atanasova 0 728
Бременността е точно този период, когато организмът ти е подложен на максимална атака от вредни външни въздействия. Дори ако никога преди не си знаела какво е алергия, не си мисли, че тя няма да те „д..
07 юли Упражнения при седалищно предлежание
i.atanasova 0 1166
Седалищното предлежание на плода може да се промени в главично с помощта на специални упражнения. Тези упражнения можеш да правиш от 32-седмица от бременността си, но само след като го съгласуваш с ле..
24 юни Спорт по време на бременност – бъди винаги във форма!
i.atanasova 0 828
Някои бъдещи майки си задават въпроса дали могат да спортуват, докато са бременни. Отговорът може да е само един – трябва! Точно сега сърдечно-съдовата и дихателната ти системи изискват повишено внима..
11 юни Профилактика на стрии през бременността
i.atanasova 0 885
В предходни статии разгледахме ефективните начини за избягване на стрии по време на бременност, а сега ще обсъдим няколко метода за профилактиката им. Може би ще намериш и сега нещо подходящо точно за..
03 юни Правилно дишане при бременност
i.atanasova 0 1074
Забелязала ли си колко различни могат да бъдат мирогледите на различите хора относно бременността? При едни веднага се появява мисълта за токсикоза и отоци по време на бременност, при други – чувствот..
02 юни Аква аеробика за бременни
i.atanasova 0 943
Първото запознанство на бъдещите майки с тренировките в басейн често започват с въпроса „Може ли бременните да тренират аква аеробика?“. Смятаме, че няма нужда да повтаряме колко полезно е това за теб..
21 май Гимнастика за бременни – комплекс от упражнения при бременност
i.atanasova 0 1182
Някои бременни жени погрешно си мислят, че в тяхното положение са противопоказни физическите упражнения. Всъщност, ако заниманията със спорт са умерени и се провеждат правилно, те поддържат фигурата и..
19 май Най-важните минерали по време на бременност
i.atanasova 0 967
Вече разгледахме „Какви витамини трябва да приемаш по време на бременност?“. Сега ще продължим да развиваме тази тема и ще разгледаме най-важните минерали за бременни жени.ЦинкЛошо храносмилане, умора..
18 май Какви витамини трябва да приемаш по време на бременност?
i.atanasova 0 898
Сега, която чакаш дете, въпросът какви витамини трябва да приемаш по време на бременността става много актуален. В тази статия ще разгледаме най-важните и полезни от тях, необходими за нормалния расте..
27 апр Как да лекуваш запек по време на бременност?
i.atanasova 0 1240
Преди да започнеш да се лекуваш, ти препоръчваме да разбереш какви са причините за запек по време на бременността. Точно тази информация ще ти помогне да разбереш как да се избавиш от този проблем и к..
Показани 1 от 12 | 16 (2 Страници)