Menu
Your Cart

РАЖДАНЕ RSS Feed

Подготовка

Възстановяване след раждането

През цялата си бременност жената върви към една-единствена цел – да роди успешно и да се срещне с дълго чаканото си дете. Искаш да направиш всичко възможно, за да премине целият този процес естествено, без усложнения и непредвидени изненади?

За тази цел ще трябва да се подготвиш добре както физически, така и морално, да се запознаеш с информация за това какво трябва да правиш по време на раждането, какво точно ще зависи от теб. След раждането на бебето ще трябва да помогнеш на организма си да се възстанови, тъй като хормоналният ти фон ще се промени, няма да са ти останали сили.

За всичко това можеш да прочетеш в раздела „Раждане“ в нашия сайт. Статиите, поместени в него, ще ти разкажат за най-важните моменти на този свещен момент:

  • Как да се подготвиш за раждането (да преодолееш страховете си, да решиш въпроса за епидуралната упойка, да разбереш всичко за курсовете за бъдещи родители и много други неща);
  • Какво да правиш по време на самото раждане на бебето си;
  • Как да се възстановиш след раждането на малкото човече (лечение на болести, корекция на фигурата, преодоляване на следродилната депресия).

Най-добре се запознай с всички тези въпроси по-отрано, преди да се е родило бебето, за да се подготвиш за едно успешно раждане и за да си сигурна в собствените си сили и способности.

13 дек В кои случаи правят секцио?
i.atanasova 0 448
Преди да разгледаме в кои случаи се прави секцио, ни се иска да акцентираме вниманието ти на това, че за предпочитане е било и си остава естественото раждане. Това го знае всеки лекар, затова никой ня..
19 ное Поставянето на бебето върху корема след раждането – мода или?
i.atanasova 0 246
Всички знаем, че след раждането поставят новороденото на корема на мама, само че едва ли всеки знае как да обясни нормално защо се прави това. Какво е – просто някаква традиция или неотменна част от п..
16 юли Външен вид на новородените – важни особености
i.atanasova 0 476
Външният вид на новородените често предизвиква удивление у родителите. Те са си представяли едно бебенце с розова кожа, както в рекламите, а в действителност то съвсем не изглежда така. Ще разгледаме ..
28 май Правилно дишане при раждане и контракции – ефективни методики
i.atanasova 0 896
Много голямо значение при раждането има дишането, от което зависи състоянието на родилката, здравето на бебето и общия изход от цялото мероприятие. Точно то ще ти даде възможност да се отпуснеш, да за..
19 март Как се определя терминът на раждане?
i.atanasova 0 462
Ще започнем с общоизвестния факт, че бременността продължава 9 месеца. Ако трябва да сме още по-точни, това са 40 седмици или 280 дни. Знаейки това и датата на зачеване, можеш да определиш точната дат..
15 март Оценка на състоянието на бебето по АПГАР скалата
i.atanasova 0 390
Раждането на дете е дългоочакван и радостен момент за всяка майка. Дългите месеци на очаквате остават в миналото и сега можеш да се отпуснеш и да си починеш. Но не и бебето ти. За него всичко тепърва ..
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)