Menu
Your Cart

Блог RSS Feed

25 окт БЦЖ ваксина – какво представлява, противопоказания, странични ефекти
i.atanasova 0 3
Една от задължителните ваксини е БЦЖ ваксината за деца, която се поставя за пръв път в родилното, след 48-мия час след раждането. За нея има много митове, различни разкази за страшни последици и услож..
22 окт Каляване на децата в детската градина – съвети, препоръки, достъпни методи
i.atanasova 0 6
Хвала и почести за онези детски градини, в които се отделя достатъчно внимание на физическото развитие на децата, в частност на каляването. Привикването на детския организъм към по-ниски температури, ..
22 окт Как да подготвиш детето за ваксина?
i.atanasova 0 6
Ако все още не си взела решение дали да ваксинираш детето си, или не, препоръчваме ти да прочетеш тази статия, може да ти помогне да решиш. А ние ще продължим да обсъждаме тази актуална тема и ще се о..
18 окт 10 правила за каляване на детето в домашни условия
i.atanasova 0 14
С всяка година броят на често боледуващите деца под 3 години расте с катастрофална скорост. И за всичко са виновни лошите екологични условия, некачествената храна, употребявана по време на бременностт..
18 окт 5 начина да избегнеш стриите през бременността
i.atanasova 0 9
Много по-лесно е да избегнеш стриите през бременността, отколкото да търсиш след това всевъзможни начини да се справиш с тях. Дори и лазерните процедури и разтриването с водорасли не могат да ги према..
12 окт Как се лекуват глисти при децата – лекарства и профилактика
i.atanasova 0 15
Много често родителите се сблъскват с една неприятна и дори опасна ситуация, когато децата се заразяват с глисти, които доставят дискомфорт на цялото домочадие. Детето започва да мрънка, останалите чл..
12 окт 5 мита за глистите при децата
i.atanasova 0 12
Вече разгледахме симптомите на глисти при децата, видовете и някои методи за борба с тях (ТУК!). Всъщност, когато подготвяхме материалите за тези статии и просто като четяхме тематичните блогове, неве..
12 окт Авитаминоза при децата – симптоми и профилактика
i.atanasova 0 15
Липсата на необходимото количество плодове и зеленчуци през зимата се отразява дори на здравето на възрастните, а какво да говорим за децата? Едва ли ще е изненада, че признаците на авитаминоза есенно..
12 окт 15 признака за аутизъм при децата
i.atanasova 0 18
В последно време все по-често се открива аутизъм при децата. За съжаление, това заболяване не може да се диагностицира чрез някакви изследвания или клинични прегледи, затова диагнозата често е грешна...
12 окт 4 причини за дефицит на тегло при детето
i.atanasova 0 12
Проблемът с дефицита на тегло при децата се среща много често и кара майките да се изнервят до известна степен. Първият повод за притеснение е таблицата за растеж и тегло за деца до 1 годинка, по коят..
12 окт Алергия през бременността – причини, колко е опасно, лечение
i.atanasova 0 10
Бременността е точно този период, когато организмът ти е подложен на максимална атака от вредни външни въздействия. Дори ако никога преди не си знаела какво е алергия, не си мисли, че тя няма да те „д..
21 сеп Хромозомни патологии при плода – как и кога се откриват, какви изследвания се правят?
i.atanasova 0 35
През бременността в хода на различни изследвания и анализи може да се диагностицират хромозомни патологии при плода, които по своята същност са наследствени болести. Те се дължат на промени в структур..
Показани 1 от 12 | 182 (16 Страници)