Menu
Your Cart

Ясла и детска градина RSS Feed

Яслата и детската градина в живота на всяко дете са положителен фактор в неговото възпитание, необходим за пълноценното му развитие. От най-ранна възраст детето трябва да се учи на изкуството на общуването – нито детегледачки, нито неработещи баби и дядовци могат да заместят яслата и детската градина.

Въпреки всички трудности на този важен аспект от живота на детето, трябва да му се осигури да може да общува пълноценно с връстниците си. За да се подготвиш като родител за решението на многобройни и постоянно появяващи се проблеми, ще ти помогне този раздел от нашия сайт Смехоран:

  • Как да подготвиш детето си за ясла и детска градина и да му помогнеш да се адаптира на новото за него място?
  • Как да избереш правилно предучилищното заведение?
  • Как да изглаждаш конфликтите с възпитателите и учителите в детската градина?
  • Какво да правиш, ако детето ти боледува постоянно?
  • Какво да правиш, ако детето не иска да ходи на ясла и/или детска градина?
  • Как да помогнеш на детето си да изглади контакта си с учителите, възпитателите и другите деца?

Във всяко семейство се появяват проблеми с посещението на детето на детска градина, но родителите не трябва да отстъпват пред трудностите и да се влияят от детето, бабата или от житейските обстоятелства. Детската градина и яслата са важно и необходимо стъпало в развитието на децата и те не трябва да бъдат лишавани от удоволствието да общуват с връстниците си и с други хора.

15 фев Кога е най-добре да се пусне детето на ясла и детска градина?
i.atanasova 0 951
По наблюдение на психолозите децата, които посещават ясла и детска градина, се оказват много по-добре подготвени за училище и още през първата година от обучението си надминават по успех връстниците с..
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)