Menu
Your Cart

1-3 години RSS Feed

Когато детето премине чертата на първата година, родителите му си отдъхват с облекчение, мислейки си наивно, че най-трудното е зад гърба им. Ами така де – детето вече ходи само и може да покаже какво иска и какво го боли. На практика се оказва много по-различно обаче. Психолозите неслучайно наричат периода от една до три години първата преходна възраст при децата, или позната още като бебешки пубертет.

Самостоятелността на детето, която толкова радва родителите, таи в себе си много опасности. Това се отнася както до физическите наранявания, така и до изграждането на личността на детето. Този раздел от сайта ни ще ти подскаже как да постъпваш в една или друга ситуация, за да помогнеш на детето си да преодолее бебешкия пубертет. В раздела „Развитие на детето от 1 до 3 години“ можеш да намериш всякакви статии за този период:

  • Правилно приучаване на детето към гърнето;
  • Как да се справиш с мрънкането, капризите, хленченето, истериите;
  • Различни аспекти на физическото и интелектуалното развитие на детето;
  • Степен на самостоятелност на детето в тази възраст;
  • Занимания с детето.

Когато знаеш как да се държиш с детето си, което вече е навършило годинка, но още няма навършени три години, ще успееш да го възпиташ пълноценно, залагайки основите за по-нататъшното му развитие.

30 март Развиване на самостоятелност при деца от една до две години
i.atanasova 0 790
Детето гледа с интерес как приготвяш закуска, почистваш, храниш се. На него също му се иска да се научи на всички тези неща. И това е нормално желание, без което няма да може да се развие правилно.В б..
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)