Menu
Your Cart

БРЕМЕННОСТ RSS Feed

Планиране
Правилно хранене
Здраве за бъдещата майка
Бременност по седмици
Бременност по месеци
Дрехи за бременни

От момента, в който в една жена се заражда живот и тя започва да носи в себе си дете, за нея се променя не само светът около нея: самата тя, отвътре, физически и морално, се чувства по съвсем различен начин отпреди. Това е един от най-вълнуващите и отговорни периоди в живота на жената, който тя трябва да изживее спокойно и търпеливо, колкото и да е трудно, пред каквито и изпитания да се изправя тя.

Появяват се хиляди въпроси за малкото същество, за собственото ѝ тяло, за предстоящото раждане и за много други неща. На по-голямата част от тях можеш да намериш отговорите в раздела „Бременност“ в нашия сайт, в който като бъдеща майка ще можеш да прочетеш материали, посветени на:

  • Вътреутробното развитие на плода (по седмици и по месеци);
  • Въпросите за планирането на бременността;
  • Правилното хранене на бъдещата майка;
  • Промените в женския организъм, здравето, болестите, които могат да се появят и методите за тяхното лечение;
  • Избора на дрехи за променящата се фигура на бременната жена и много други проблеми в този период.

Разделът е голям, затова е разделен на няколко подкатегории, благодарение на които ще можеш да откриеш подробна и полезна информация, която те интересува. И когато си достатъчно добре информирана, ще можеш да бъдеш по-сигурна през 9-те месеца, които ти предстоят.

12 ное Съвети по време не бременност и как да се бориш с тях?
i.atanasova 0 759
Ето, че дойде дългоочакваният момент – на теста се появиха две чертички. Ще минат няколко дни и вече всичките ти роднини и приятелки ще те поздравяват и ще споделят своя опит. Ще чуеш най-различни съв..
12 ное Как да не се ядосваш през бременността?
i.atanasova 0 572
Всички ние знаем колко впечатлителни могат да бъдат бъдещите майки. Те си създават проблеми там, където ги няма, а след това се ядосват заради това. Добре щеше да е, ако това създаваше неудобства само..
11 ное Напълняване през бременността – препоръчителни норми и отклонения
i.atanasova 0 984
И недохранването, и преяждането през бременността са еднакво вредни както за вътреутробното развитие на бебето, така и за състоянието на бъдещата майка. Въпросът за оптималното, препоръчителното качва..
21 сеп Хромозомни патологии при плода – как и кога се откриват, какви изследвания се правят?
i.atanasova 0 1167
През бременността в хода на различни изследвания и анализи може да се диагностицират хромозомни патологии при плода, които по своята същност са наследствени болести. Те се дължат на промени в структур..
21 сеп Амниоцентеза – за и против, какви патологии открива, възможни последици
i.atanasova 0 1009
Бебето, което се развива в теб 9 месеца, е в плоден сак, който е пълен с амниотична течност. Тя се състои от питателни вещества, които хранят бебето, и от изпражненията му. В някои случаи, когато ултр..
20 сеп Ниво на ЧХГ при извънматочна бременност – разчитане на резултатите от изследването
i.atanasova 0 6097
Хорион гонадотропин е гонадотропен хормон, който се отделя от плацентата при бременност. Продуцира се от първите часове след зачеване, повишава се на 7-мата седмица от бременността с няколко хиляди пъ..
14 сеп ЧХГ тест при бременност – как се прави, разчитане на резултатите, таблица с нормални показатели по седмици
i.atanasova 0 2180
ЧХГ е хормон, чието присъствие в организма на жена в детеродна възраст свидетелства за това, че тя е бременна. В процеса на развитие на плода концентрацията му се променя. Спрямо тези колебания могат ..
18 май Трябва ли да броиш движенията на бебето по време на бременност?
i.atanasova 0 1058
Много жени започват да осъзнават себе си като майки само след като усетят бебето им да се движи (някъде към 5-ти месец от бременността). Макар че бебето започва да се движи малко по-рано. Затова си во..
13 май Развитие на бебето през бременността
i.atanasova 0 843
Отговорните родители се замислят за здравето и развитието на детето си много преди да настъпи времето за училище. Но много от съвременните методи за пренаталното развитие плашат бъдещите майки с „обем..
29 апр Контрол на кръвното налягане при бременност
i.atanasova 0 970
При повечето здрави хора кръвното налягане се колебае в границите от 90/60 до 140/90 mmHg, където горната граница показва налягането при съкращаване на сърдечния мускул, а долната – налягането между с..
26 апр Токсикоза през бременността
i.atanasova 0 1484
Световъртеж, слабост, гадене… Тези симптоми ги знае всяка майка и ги свързва една дума – токсикоза. В тази статия ще се опитаме да разберем какво причинява токсикоза по време на бременност и какви вид..
16 апр Какво усеща бебето в корема на мама?
i.atanasova 0 1609
Настроението на бебето, на първо място, зависи от това как се чувства майката. Ако всичко ти е наред – бебето също ще е щастливо, даже може да се усмихва. А когато мама изпитва тревожност или безпокой..
Показани 1 от 12 | 14 (2 Страници)