Menu
Your Cart

БРЕМЕННОСТ RSS Feed

Планиране
Правилно хранене
Здраве за бъдещата майка
Бременност по седмици
Бременност по месеци
Дрехи за бременни

От момента, в който в една жена се заражда живот и тя започва да носи в себе си дете, за нея се променя не само светът около нея: самата тя, отвътре, физически и морално, се чувства по съвсем различен начин отпреди. Това е един от най-вълнуващите и отговорни периоди в живота на жената, който тя трябва да изживее спокойно и търпеливо, колкото и да е трудно, пред каквито и изпитания да се изправя тя.

Появяват се хиляди въпроси за малкото същество, за собственото ѝ тяло, за предстоящото раждане и за много други неща. На по-голямата част от тях можеш да намериш отговорите в раздела „Бременност“ в нашия сайт, в който като бъдеща майка ще можеш да прочетеш материали, посветени на:

  • Вътреутробното развитие на плода (по седмици и по месеци);
  • Въпросите за планирането на бременността;
  • Правилното хранене на бъдещата майка;
  • Промените в женския организъм, здравето, болестите, които могат да се появят и методите за тяхното лечение;
  • Избора на дрехи за променящата се фигура на бременната жена и много други проблеми в този период.

Разделът е голям, затова е разделен на няколко подкатегории, благодарение на които ще можеш да откриеш подробна и полезна информация, която те интересува. И когато си достатъчно добре информирана, ще можеш да бъдеш по-сигурна през 9-те месеца, които ти предстоят.

21 сеп Хромозомни патологии при плода – как и кога се откриват, какви изследвания се правят?
i.atanasova 0 2
През бременността в хода на различни изследвания и анализи може да се диагностицират хромозомни патологии при плода, които по своята същност са наследствени болести. Те се дължат на промени в структур..
21 сеп Амниоцентеза – за и против, какви патологии открива, възможни последици
i.atanasova 0 2
Бебето, което се развива в теб 9 месеца, е в плоден сак, който е пълен с амниотична течност. Тя се състои от питателни вещества, които хранят бебето, и от изпражненията му. В някои случаи, когато ултр..
20 сеп Ниво на ЧХГ при извънматочна бременност – разчитане на резултатите от изследването
i.atanasova 0 7
Хорион гонадотропин е гонадотропен хормон, който се отделя от плацентата при бременност. Продуцира се от първите часове след зачеване, повишава се на 7-мата седмица от бременността с няколко хиляди пъ..
14 сеп ЧХГ тест при бременност – как се прави, разчитане на резултатите, таблица с нормални показатели по седмици
i.atanasova 0 22
ЧХГ е хормон, чието присъствие в организма на жена в детеродна възраст свидетелства за това, че тя е бременна. В процеса на развитие на плода концентрацията му се променя. Спрямо тези колебания могат ..
18 май Трябва ли да броиш движенията на бебето по време на бременност?
i.atanasova 0 124
Много жени започват да осъзнават себе си като майки само след като усетят бебето им да се движи (някъде към 5-ти месец от бременността). Макар че бебето започва да се движи малко по-рано. Затова си во..
13 май Развитие на бебето през бременността
i.atanasova 0 115
Отговорните родители се замислят за здравето и развитието на детето си много преди да настъпи времето за училище. Но много от съвременните методи за пренаталното развитие плашат бъдещите майки с „обем..
29 апр Контрол на кръвното налягане при бременност
i.atanasova 0 151
При повечето здрави хора кръвното налягане се колебае в границите от 90/60 до 140/90 mmHg, където горната граница показва налягането при съкращаване на сърдечния мускул, а долната – налягането между с..
26 апр Токсикоза през бременността
i.atanasova 0 123
Световъртеж, слабост, гадене… Тези симптоми ги знае всяка майка и ги свързва една дума – токсикоза. В тази статия ще се опитаме да разберем какво причинява токсикоза по време на бременност и какви вид..
16 апр Какво усеща бебето в корема на мама?
i.atanasova 0 147
Настроението на бебето, на първо място, зависи от това как се чувства майката. Ако всичко ти е наред – бебето също ще е щастливо, даже може да се усмихва. А когато мама изпитва тревожност или безпокой..
22 яну От какво се страхуват бременните жени?
i.atanasova 0 446
Страховете по време на бременност са широко разпространено явление. И нищо чудно. Съвсем скоро бебчето ще се появи на бял свят и животът ще се промени коренно. И първото, от което се страхуват бременн..
22 яну Безсъние през бременността – как да се бориш с него?
i.atanasova 0 364
Безсънието по време на бременност е много разпространено явление, особено на ранните и етапи. Причините за това са много, като започнем от притесненията за бебето до различни здравословни проблеми. Но..
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)