Menu
Your Cart

Правилно хранене RSS Feed

Хранителният режим на бъдещата майка през всичките девет месеца гарантира пълноценното развитие и крепкото здраве на нероденото още дете. И ето тук се появяват много въпроси за това какво може да ядекое не трябва да ядепо колко, как да изгради ежедневното си меню през всичките 40 седмици бременната жена.

В разрешаването на всички тези проблеми с максимална полза за теб и бебето ще помогне разделът „Правилно хранене по време на бременност“. В статиите, които ще откриеш тук, ще намериш много интересни неща и най-важното – много полезна информация:

  • Кои продукти не трябва да употребяваш в периода на бременността си;
  • Как да организираш правилно питейния си режим, за да не се появят отоци, но в същото време водата, която пиеш, да е достатъчна за организма ти;
  • От какво трябва да е изградено менюто на бъдещата майка: примерни менюта, порции, напитки;
  • Как да проследяват теглото си по време на бременността и да не трупаш излишни килограми;
  • Как да осигуриш на оформящия се в утробата ти организъм необходимите му хранителни вещества.

Тези и много други проблеми, свързани с правилното хранене по време на бременност, засягаме в този раздел. Ако те интересува дали можеш да консумираш даден продукт или напитка, от гледна точка на безопасността за здравето на бебето, ще ти помогнат статиите, поместени в този раздел.

30 ное Допуска ли се консумацията на суши при бременност?
i.atanasova 0 1741
Бременните жени постоянно мислят за това какво им е позволено да ядат и какво – не. Сега отговаряш не само за себе си и собствения си организъм, а и за развитието на нов живот вътре в теб. И към този ..
29 ное Опасно ли е вегетарианството по време на бременност?
i.atanasova 0 522
Бременността е важен етап от живота на всяка жена. Той се характеризира, на първо място, с нормализиране на храненето. Това значи, че бременните жени трябва да настроят грамотно и максимално точно хра..
23 авг Защо е полезна рибата по време на бременността?
i.atanasova 0 623
Рибата по време на бременност е просто незаменима. В нея се съдържа огромно количество витамини, минерали и мастни киселини. Ако менюто на бъдещата майка се разнообразява с морски продукти, настроение..
23 авг Цинк в менюто на бременните жени
i.atanasova 0 650
Според специалистите през бременността организмът трябва да получава много белтъчни храни. Защото заедно с тях постъпва много необходим цинк.Той участва във формирането на костите, вътрешните органи, ..
23 авг Фосфор по време на бременност
i.atanasova 0 608
В менюто на бъдещите майки задължително трябва да има достатъчно минерални вещества. Те са много необходими за пълноценното развитие на бебето. Най-важното е да има баланс!Фосфорът се съчетава най-доб..
23 авг Колко течности се пият по време на бременността?
i.atanasova 0 603
Много млади майки се интересуват колко течности могат да пият през бременността си. Нали сега трябва да мислят за два живота наведнъж! Съответно количеството течности и качеството им играят важна роля..
19 авг Празнична трапеза за бременни
i.atanasova 0 552
Празничната трапеза за бременните жени е малко по-различна от традиционната такава. Менюто ти трябва да се състои от хранителни и полезни храни. Следователно пикантните салати и печеното пиле на фурна..
19 авг Правилно хранене по време на бременност
i.atanasova 0 557
Всичко, което ядеш, е строителен материал за организма на бебето ти. А то има нужда само от най-доброто! И ако по-рано се смяташе, че бъдещата майка трябва да яде много, то днешните диетолози казват, ..
19 авг Защо по време на бременност ти се яде солено?
i.atanasova 0 1489
Обикновено се препоръчва да се консумира не повече от 6 грама сол на ден. Но с настъпването на бременността нуждата на организма от натрий (химичната основа на „бялата смърт“) се увеличава, на жените ..
19 авг Правилно хранене след раждането
i.atanasova 0 619
За да се възстанови организмът ти по-бързо и да нямаш проблеми с кърменето, трябва да се погрижиш за храненето си след раждането.Чувството на умора след раждането се компенсира изцяло от положителните..
19 авг Може ли да се пие мляко по време на бременност? Полза, вреда, основни препоръки.
i.atanasova 0 2036
Много жени, които очакват бебе, с притеснение се питат дали могат да пият мляко по време на бременността си и в какви количества, за да не навредят на бебето си. Притесненията им са напълно разбираеми..
13 авг Калций при бременност
i.atanasova 0 672
За всяка жена бременността носи много промени, включително и в начина ѝ на хранене. Някои жени, наслушали се на всякакви съвети, се опитват да се хранят „за двама“, други действат по-правилно и се опи..
Показани 1 от 12 | 27 (3 Страници)