Menu
Your Cart

Подготовка RSS Feed

Около 36-тата седмица от бременността (при някои е по-рано, при други – по-късно) организмът на жената започва да се подготвя за раждането, а и самата тя се настройва психически за този важен момент.

Много неща се случиха, а сега ти предстои дългоочакваната среща с твоето бебе. Как да направиш всичко възможно, за да мине раждането ти успешно и на бял свят да се появи здраво и крепко бебе? В раздела „Подготовка за раждането“ сме събрали много полезна и подробна информация, която ще ти помогне да разрешиш много проблеми и въпроси, свързани с този труден период:

  • Информация за курсове за бъдещи млади родители;
  • Съвети как можеш да родиш без болка;
  • Препоръки дали бъдещият баща да присъства на раждането;
  • Мнението на лекарите за епидуралната упойка;
  • Всичко за Бракстън-Хикс контракциите;
  • Как да помогнеш на организма си да се подготви за родова дейност с най-малки загуби;
  • Как да преодолееш собствените си страхове.

За да бъде раждането успешно, да мине без усложнения и неприятни неочаквани моменти, е най-добре да започнеш да се подготвяш за този важен момент по-отрано. Статиите в този раздел ще ти помогнат да се успокоиш, да намалиш разбираемия страх и с радост да притиснеш към гърдите си малкото чудо – новороденото си дете.

13 дек Как се прави епидурална упойка?
i.atanasova 0 1108
На практика всяка бъдеща майка се е наслушала за епидуралната упойка и проявява голям интерес към темата. Та кой не би искал при раждането си да е в съзнание, а веднага след това да притисне към себе ..
13 дек Показания за епидурална анестезия при раждането
i.atanasova 0 1028
Епидуралната упойка при раждане е много нееднозначна процедура. От една страна, това е едва ли не панацея, едно боцкане и можеш да забравиш за болката, от друга, процедурата е доста рискова и може да ..
19 ное За да нямаш разкъсвания при раждането, помага… профилактиката!
i.atanasova 0 519
При думите „разкъсвания при раждането“ много бъдещи майки изпитват голям страх. След като детето вече ти е ръцете, не изглежда чак толкова страшно, но сега остава само да се надяваш да не се стигне до..
19 ное Подготовка за раждане с присъствието на бащата
i.atanasova 0 521
Раждането в присъствието на бащата е обсъждано много по списания, вестници, давали са се много аргументи за и против, но…. Най-важното е казано от самите родилки. Около 95% от тях казват, че присъстви..
07 юли Трябва ли да ходиш на курсове за бъдещи родители?
i.atanasova 0 791
Курсовете за бъдещи родители сега ги има буквално във всеки град. Въпросът е само в това дали да ходиш на такива курсове. Сериозен аргумент „за“ са многото положителни отзиви на по-опитните ти приятел..
28 май Подготовка на матката за раждането
i.atanasova 0 961
Благополучното раждане на дете зависи не само от професионализма на персонала в болницата, а и от индивидуалните особености на женския организъм. В частност, важна роля играе подготовката на шийката н..
27 май Упражнения за раждането – ефективна гимнастика за леко раждане
i.atanasova 0 858
Съвсем скоро ще настъпи моментът на раждането на бебето ти и със сигурност се притесняваш дали всичко ще мине нормално. За да си сигурна, че изходът от раждането ти ще е благополучен, се приготви за н..
25 март Епидурална анестезия
i.atanasova 0 925
В предишна наша статия поговорихме за раждането без болка. Темата е много популярна сред бъдещите майки, затова днес ще продължим да я развиваме и ще си поговорим за епидуралната упойка.В днешно време..
24 март Раждане без болка – методи
i.atanasova 0 972
Цели 9 месеца си чакала да се появи на бял свят малкото същество. И ето, вече всичко е към края си, още съвсем мъничко и дългоочакваният момент ще настъпи. Но има един момент, който малко помрачава ця..
Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)