Menu
Your Cart

Ваксини RSS Feed

Всяко дете си има вроден пасивен имунитет. За да го укрепиш и да предпазиш малкия организъм от болестотворните инфекции, трябва да направиш всичко възможно да се храни то пълноценно и да се калява ежедневно. Но това не е достатъчно, тъй като има и понятие придобит имунитет, който се изработва с помощта на различни ваксини. Само че днес има различни мнения по отношение на детските ваксини.

Във всеки случай, ваксинацията на детето е много сериозно нещо и за това трябва да се подготвят както родителите, така и децата. Тук ще ти помогне разделът „Ваксини за децата“, в който се разглеждат подробно най-спортните моменти на тази сложна и важна процедура:

  • Календар на ваксиниране на детето;
  • Особености на всяка от ваксините (какво представляват, какви грижи трябва да се полагат занапред);
  • Какви реакции на организма можеш да очакваш след една или друга ваксина;
  • Може ли да откажеш да ваксинираш детето си;
  • Какви са възможните последици от отказа ти от ваксиниране на детето;
  • Как да подготвиш правилно детето си за ваксинирането и други.

Някои родители и лекари смятат, че всички ваксини са жизнено необходими за децата, други са на друго мнение. Да подложиш ли детето си на ваксина, или не, решаваш само ти. Този раздел ще ти помогне да претеглиш всички „за“ и „против“ по този въпрос.

25 окт БЦЖ ваксина – какво представлява, противопоказания, странични ефекти
i.atanasova 0 3607
Една от задължителните ваксини е БЦЖ ваксината за деца, която се поставя за пръв път в родилното, след 48-мия час след раждането. За нея има много митове, различни разкази за страшни последици и услож..
22 окт Как да подготвиш детето за ваксина?
i.atanasova 0 667
Ако все още не си взела решение дали да ваксинираш детето си, или не, препоръчваме ти да прочетеш тази статия, може да ти помогне да решиш. А ние ще продължим да обсъждаме тази актуална тема и ще се о..
26 март Да ваксинираш или да не ваксинираш детето си?
i.atanasova 0 932
Няма единно мнение по повод на ваксините сред лекарите. Но в детската градина не взимат децата без ваксини, затова, ако не можеш да стоиш с детето си у дома, докато почне училище, ще се наложи да го в..
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)