Почти всяка втора жена си мечтае да махне корема след раждането. Да, не всички имат истинска нужда от това. Можеш да провериш лесно дали на теб ти е необходимо – трябва само да сравниш обема на бедрата си с обема на талията си. За целта трябва да измериш обиколката на талията си и да я разделиш на обиколката на бедрата. Ако резултатът е повече от 0,8, няма да е излишно да поработиш за премахването на корема си.

Ефективна диета за сваляне на корема след раждането

Защо точно „ефективна“? Защото няма такова нещо като универсална диета след раждането за всички. Освен това много строгите диети, които дават бързи резултати, извеждат водата от организма и намаляват мускулната маса, заради което се постига ефектът. Но диетолозите съветват да се прави друго нещо.

За да махнеш корема си след раждането, разнообрази менюто си с продукти с ниско съдържание на наситени мазнини: пресни зеленчуци и плодове, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, зелени листни зеленчуци. При това ниското съдържание на мазнини не е единствената им заслуга.

Не забравяй, че корем се прави не само заради употребата на мазни храни. Немалка роля в този процес играят натрупаните шлаки, което е особено актуално за тези, които обичат месо. Така че продуктите с високо съдържание на фибри ще подпомогнат извеждането им от организма и нормализирането на обмяната на веществата.

Укрепи мускулите си и победи увисналия корем

Всякакви физически упражнения ще помогнат да изгориш така наречените висцеларни мазнини, които са най-опасните. При това дори и леките натоварвания са много ефективни. Например лесните клекове помагат да се повиши тонусът на коремните мускули.

Но за да се избавиш от дълбоките мазнини, ще помогне само укрепването на мускулите на цялото тяло. Разбира се, няма да усетиш веднага как коремът ти става по-плосък, когато тренираш мускулите на раменете и гърба си, но е така. А ако си правила и гимнастика за бременни, тогава сега ще ти е много по-лесно.

Не знаеш как да махнеш корема след раждането? Започни да тренираш пресата!

Слабите мускули на пресата, освен че водят до увисване на корема, водят и до отпускане на вътрешните органи и нарушения във функциите на стомаха и червата. Затова, ако искаш да премахнеш бързо корема си след раждането, започни да ги укрепваш. При това не само с физически упражнения, а и с правилна осанка. Следи коремът ти да е постоянно изпънат, а гръдният ти кош – разтворен. На първо време можеш да носиш еластичен колан.

При нужда се опитай да отслабнеш, като се храниш правилно след раждането и правиш физически упражнения. И разбира се, не забравяй да правиш специални физически упражнения за укрепване на мускулите на пресата. Даже не е необходимо да ходиш на фитнес, достатъчно е да отделяш по 15-20 минути за тренировка всеки ден у дома. За най-ефективните упражнения ще си поговорим в следващите статии.