Четвъртият месец от бременността е период на добро настроение, сигурност и активност, когато се опитваш да изглеждаш перфектно. При това сега започва да ти стигат времето и силите не само за домашните задачи, а и за мъжа ти.

Това състояние се обяснява с това, че физически и психически започваш да се адаптираш към ролята на бъдеща майка. Освен това плодът е напълно оформен и остава само да се развие и усъвършенства.

Освен всичко друго, четвъртият месец от бременността е и времето за комплименти. Трябва да признаем – напълно основателни. Правилното хранене по време на бременност, разходките на свеж въздух и физическата активност позволяват да се поддържаш в добра форма и да изглеждаш прекрасно.

Добави и малко вглъбяването в себе си и размишленията, които ти придават известна загадъчност. Това не може да остави равнодушен любимия мъж. Сега е време да вкараш малко разнообразие в съпружеските взаимоотношения.

Мисли по-често за бебето. Представяй си какви устни, очички, носле ще има. Може би ще ти е интересно на кого ще прилича, защо да не си фантазираш?

Не задържай страховете и притесненията вътре в себе си. Разкажи за тях на мъжа си. Той не само ще те изслуша и ще те подкрепи, но и ще ти сподели своите радости и опасения. Тези разговори ще ви сближат още повече.

Забележи, че колкото повече внимание и загриженост проявява мъжът ти през твоята бременност, толкова по-добър баща ще бъде. Затова му позволи той също да взима активно участие във всички задачи. Дори и на женска консултация можете да ходите заедно.

Точно през 4-ти месец от бременността тялото ти започва постепенно да се променя. Бебето расте много бързо и всяка седмица ще качваш към 300 грама. Макар коремчето ти още да не те издава, линията на талията ти вече на практика я няма. Във връзка с това се появява необходимостта да обновиш малко гардероба си.

Какви дрехи за бременни да избереш за 4-ти месец бременност?

Да започнем с бельото. На първо място, то трябва да ти е удобно. В частност, сутиенът е добре да е с широки банели, които ще поддържат добре гърдите ти.

Различните рокли трябва да са от лека и естествена материя. Перфектното решение са моделите, при които може да се регулира ширината на талията.

Обувките е най-добре да са на нисък ток. Обърни внимание и на това как се обуват. Ще ти е трудно да връзваш връзки, по-добре се насочи към обувки с цип или лепки.

През четвърти месец от бременността може да се появят пигментни петна и луничките да потъмнеят. Това не трябва да те притеснява. Тези хормонални промени ще изчезнат след раждането на бебето. А засега използвай хипоалергенна козметика. Тя ще ти осигури надеждна грижа за кожата.